Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k
Regel 34: Regel 34:
 
</div>
 
</div>
  
===Erfgoed Geo Wiki===[[Bestand:Logo_erfgoedwiki_ar_90_39.png |right]]
+
===Erfgoed Geo Wiki===
 
+
[[Bestand:Logo_erfgoedwiki_ar_90_39.png |right]]
  
 
[[Bestand:Layar kaart7.jpg|thumb|right|150px|De kaart met de iconen in je mobiele telefoon.]]Een '''geo'''wiki is een toepassing waarbij de kaart een slimme rol speelt: Gebruikers zien in de wiki de locatie op de kaart waarbij ook interessante informatie over de omgeving wordt getoond.
 
[[Bestand:Layar kaart7.jpg|thumb|right|150px|De kaart met de iconen in je mobiele telefoon.]]Een '''geo'''wiki is een toepassing waarbij de kaart een slimme rol speelt: Gebruikers zien in de wiki de locatie op de kaart waarbij ook interessante informatie over de omgeving wordt getoond.

Versie van 25 jan 2013 om 01:00

Een levendig beeld van de geschiedenis van de regio

Klik op de kaart om naar een gemeente te gaan. Of ga naar de overzichtspagina.

Gemert-BakelDeurneAstenLaarbeekHelmondSomerenSon en BreugelNuenenHeeze-LeendeCranendonckBestEindhovenVeldhoven en WaalreValkenswaardBergeijkVeldhoven en WaalreEerselOirschotBladelReusel-De MierdenGemeentesklein.png


Erfgoed Geo Wiki

Logo erfgoedwiki ar 90 39.png
De kaart met de iconen in je mobiele telefoon.
Een geowiki is een toepassing waarbij de kaart een slimme rol speelt: Gebruikers zien in de wiki de locatie op de kaart waarbij ook interessante informatie over de omgeving wordt getoond.


Inwoners, heemkundeverenigingen en andere belangstellenden kunnen na aanmelding informatie toevoegen in de wiki. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van de geschiedenis van de regio. Verhalen die leuk zijn om te kennen en informatief om te weten. Kinderen kunnen putten uit deze wiki wanneer ze een spreekbeurt over de omgeving willen houden.

Layarinformatie op je mobiele telefoon

Met de erfgoedkaarten van de provincie, regio of gemeente is een achtergrondkaart gemaakt. Geïnteresseerden en lokale deskundigen kunnen allerlei informatie op het gebied van cultuurhistorie er aan toevoegen. Dit kunnen foto’s en teksten zijn, maar ook filmpjes.

Wandelen met je smartphone

Op deze website kunt u de historie van een plek of plaats lezen en beleven! En op straat kunt u in de smartphone toepassing Layar deze bijzondere locaties vinden als u aan het wandelen bent. Zie: Layar op je smartphone.


Cultureel erfgoed

Onder cultureel erfgoed verstaan we wat door vorige generaties is gemaakt of aangelegd en wat nu nog bestaat en tegenwoordig monumentale waarde heeft. Dit zijn dus niet alleen gebouwen, maar ook groene elementen zoals bolle akkers en bijzondere bomen. Een wiki heeft een open structuur: als de informatie niet klopt kan een ander, in overleg, het aanpassen.

Heeft u nog informatie over plekken die niet op de kaart staan?

Maak dan snel een account aan bij aanmelden/registreren. Bekijk de snelcursus hoe dit moet.


Voorbeeldpagina's

Galerij met afbeeldingen

Galerijvoorbeeld

Video plaatsen in een Wikipagina

Voorbeeld van video in artikel

Literatuur / bronvermeldingen

BronvermeldingenAansluiten

20 gemeentes doen aan deze wiki mee. Wilt u in uw gemeente of regio meedoen met de erfgoedwiki? Neem dan contact op met de technisch beheerder van de erfgoedwiki Nieuwland Geo-InformatieGeo-Wiki-Layar

Nominatie

In 2010 is de erfgoed geo-wiki-layar combinatie genomineerd geweest voor de Knippenbergprijs.