Wandelroute: Esdonks kapelleke en Peelse Loop

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Route Esdonks kapelleke en Peelse Loop

Brabantse wandelroute van een a twee uur, met kortsluiting

Gemert. Een van de vele mooie landschappen die u zult tegenkomen in de Brabantse wandelroute Esdonks kapelleke en Peelse loop

Deze route start vrijwel op de gemeentegrens op de doorgaande weg Koksedijk bij de duidelijk aangegeven Koksehoeve. Hier kunt u van de doorgaande weg afgaan en de Handelsesteeg inslaan die met een bocht tussen de Koksehoeve en een boerderij doorloopt. Hier kunt u kiezen om het cultuurhistorische Esdonk over te slaan en de puur natuur route te volgen via een kortsluiting. Wilt u de kortsluiting nemen ga dan naar het kopje kortsluiting onderaan in de tekst. Sla bij de eerste weg linksaf de Serisweg in. Dit deel van het Gemertse platteland staat bekend om zijn weidse vergezichten. Sla dan de eerste weg rechtsaf de Torenwiel in. Recht voor u uit ziet u een T-splitsing opdoemen met daarop het Esdonks Kapelleke. Sla op de T-splitsing linksaf de weg Esdonk in richting Esdonk, cultuurhistorisch gehucht dat rond een (vroeger gemeenschappelijke) akker ligt uitgespreid. Volg de weg rond deze akker en negeer afslagen om weer uit te komen op de toegangsweg. Volg deze tot u weer op de Handelsesteeg uitkomt. U komt nu bij de Peelse Loop die is heringericht om meer dieren aan te trekken en vooral in het bloeiseizoen van de waterlelies een schitterende aanblik biedt. Sla linksaf de Handelsesteeg op en ga het eerste onverharde pad rechts. U kruist de Peelse Loop via een bruggetje van het waterschap en komt uit op de verharde weg Groenesteeg waar u rechts afslaat. Volg deze weg tot u terugkomt op de doorgaande weg Koksedijk die u rechtdoor oversteekt het onverharde pad op. Dit leidt u naar een afwisselend broedvogelgebied. Sla het eerste pad rechtsaf. Sla dan weer het eerste pad rechtsaf om terug te komen op de Koksedijk en via het bijbehorende fietspad naar de Koksehoeve terug te gaan. U bent teruggekomen bij het beginpunt van de route.

Kortsluiting

Blijf op de Handelsesteeg en negeer de eerste verharde weg rechtsaf om dan het eerste onverharde pad daarna rechtsaf te slaan.U kruist de Peelse Loop via een bruggetje van het waterschap en komt uit op de verharde weg Groenesteeg waar u rechts afslaat. Volg deze weg tot u terugkomt op de doorgaande weg Koksedijk die u rechtdoor oversteekt het onverharde pad op. Dit leidt u naar een afwisselend broedvogelgebied. Sla het eerste pad rechtsaf. Sla dan weer het eerste pad rechtsaf om terug te komen op de Koksedijk en via het bijbehorende fietspad naar de Koksehoeve terug te gaan. U bent teruggekomen bij het beginpunt van de route.